Хосе Карерас - майсторски клас - Софийската опера - /Йоана Александрова, БТА/
16 май 2019

Хосе Карерас - майсторски клас - Софийската опера - /Йоана Александрова, БТА/

/Йоана Александрова, БТА/

По време на репетициите си в театъра, Хосе Карерас е приел поканата  на директора на Софийската опера, академик проф. Пламен Карталов, да  направи майсторски клас във водещия оперен театър през идващия сезон, съобщиха от Операта.

След майсторските класове на световни прими като Райна Кабаиванска, Красимира Стоянова и Анна Томова Синтова, Хосе Карерас ще бъде следващата  знаменитост, която ще помага на младите таланти да осъществят мечтата си за кариера на оперната сцена.

Софийската опера винаги е давала шанс на прохождащите оперни певци и отваря вратите си за тяхното израстване на сцената. Ръководството на първия ни оперен театър е представил най-младите си солисти Ангел Антонов, Емил Павлов, Калин Душков и Росен Ненчев, Валентин Ватев, Николай Войнов и Стефан Димитров на Коледен концерт през 2017г. Всички те са участвали и в майсторския клас на голямата наша певица Красимира Стоянова. Най-младите солисти са се изявили и в премиерата на спектакъла "Янините девет братя" от Любомир Пипков в Софийската опера и балет.

/МХ/