БАЛЕТНИ АРТИСТИ ЗА ЯСЕН ВЪЛЧАНОВ
13 май 2019

БАЛЕТНИ АРТИСТИ ЗА ЯСЕН ВЪЛЧАНОВ

Истинско щастие е, че в целия ми творчески път такъв невероятен професионалист като Ясен Вълчанов беше близо до мен като учител, сценичен партньор и житейски приятел.

Нека е здрав и още дълго да предава майсторството си на бъдещите поколения!

Сара – Нора Кръстева - Художествен ръководител на балета


Ясен Вълчанов е не само изключително харизматичен артист – той е легенда!

Като педагог – репетитор и мой дългогодишен партньор, Ясен е човекът, който ме направи истински знаеща и можеща балерина.

Диляна Никифорова - Примабалерина


Ясен Вълчанов е един Отец, един баща на българския балет. Аз имах удоволствието да работя с него като мой репетитор от постъпването ми в Операта вече 13 години. Не мога да опиша колко е помогнал за изграждането ми като балетист. Мисля, че ако не беше той, българският балет нямаше да е същият. Това е цял един живот, в който той не спира да се раздава на сцената, в залата, в НАТФИЗ… и така спокойно мога да нарека Ясен Вълчанов мой втори баща.

Никола Хаджитанев - Премиер солист


Името Ясен Вълчанов свързвам с голяма обич и респект! Искам да му благодаря за всеотдайната работа, за огромния профессионализм и любов към танца, с която заразява поколения наред. Честит юбилей на невероятния човек с огромно уважение за неговото себераздаване и грижи!

Марта Петкова - Примабалерина


Трудно е да се опише Ясен Вълчанов с няколко думи. Той е човек от когото можеш да научиш много, защото умее да предава опит и знания като истински професионалист. Гордост за българският балет е, че има такава личност, до която младите изпълнители могат да се докоснат.

Цецо Иванов - Премиер солист


Познавам Ясен Вълчанов от времето, когато играеше активно на сцената – идвахме от училище да гледаме спектаклите му  и изключително много се възхищавахме на образите, които създаваше и на великолепната му техника. По -късно, когато постъпих в театъра, имах честта да танцувам с него на една сцена, а по-късно да си партнираме в балетите „Серенада“ и „Дамата с камелиите“. Благодарна съм за всичко и съм щастлива, че мога да работя и да се уча от професионалист като него – с огромен талант и опит!

Катерина Петрова - Примабалерина