"Реквием" на Верди с премиера пред софийската публика - ТВ ON AIR
23 апр 2019

"Реквием" на Верди с премиера пред софийската публика - ТВ ON AIR

"Реквием" на Верди ще се представи пред софийската публика. За премиерата на произведението в операта, което влиза дълбоко в душите, говори драматургът Милена Николаева пред Bulgaria ON AIR.

"Солистите винаги са гости и винаги са известни имена от световните сцени. Тази година ни гостува Витория Иео (сопран) - в момента една от най-актуалните млади оперни певици. Друг участник е Надя Кръстева - един от най-търсените мецосопрани в света, която е поредното доказателство за огромния принос на оперните певци по разпространение на културата извън пределите на страната. Франческо Аниле - тенор с над 200 роли и Рикардо Дзанелато са другите гости", разказа тя пред "България сутрин".

Николаева поясни, че произведението е специален реквием заради абсолютния синтез на сакрално и сюблимно, обвързано с християнската тематика и разтърсващите контрасти в ритмичен и динамичен план.

Тя допълни, че реквиемът е молитва за покой, която ни оставя с чувства на светлина и е спасителна.Премиерата ще се състои на 25 април от 19 часа в Софийската опера.

https://www.bgonair.bg/