Дават златен билет за "Реквием" на Джузепе Верди в Операта - impressio.dir.bg
18 апр 2019

Дават златен билет за "Реквием" на Джузепе Верди в Операта - impressio.dir.bg

Човек от публиката в Софийската опера ще спечели "златен билет". Златото ще е под формата на инвестиционно златно кюлче (1 грам)

Почитателите на оперното изкуство ще имат възможност да спечелят истинско злато в рамките на Софийската опера и балет. На 25 април един от най-ценните метали и едно от най-старите елитарни изкуства - операта, ще се срещнат по време на представлението "Реквием" от Джузепе Верди, в която участват оперни певци в топ 10 на света. Те радват хората с гласовете си на най-прочутите сцени, като Виенската и Мюнхенската опера, Театро Колон, Метрополитън опера, Болшой тетаър, Ла Скала и още.

Човек от публиката ще спечели "златен билет". Златото ще е под формата на инвестиционно златно кюлче (1 грам).

В томболата ще могат да се включат всички, които са посетили представлението и след края на спектакъла предоставят своя билет с посочен актуален телефонен номер и име. Специална урна, разположена в централното фоайе на Софийската опера и балет, ще очаква всички, желаещи да вземат участие.

Маестро Павел Клиничев, Болшой театър - Москва (Снимка: Софийска опера и балет)

"Реквием" на Джузепе Верди и до днес е едно от най - изпълняваните произведения. За него писателят Бърнард Шоу казва, че е музика, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа. Реквиемната меса ще бъде изпълнена от световноизвестни гласове. Витория Иео, сопран, триумфра в изпълнение именно на "Реквием" с Чикагската филхармония, а когато за пръв път чува произведението е само на 8 години. Българката Надя Кръстева е един от най-обичаните от публиката мецосопрани на съвремието. Тя е водеща фигура и любимка на публиката във Виена. Тенорът, чийто глас не се забравя - Франческо Аниле, също е част от великите гласове в "Реквием", както и Рикардо Дзанелато, бас.

Шедьовърът се дирижира от Павел Клинчев, диригент на Болшой театър, който гостува на сцената на Софийска опера и балет за това специално изпълнение на творбата на Верди.

https://impressio.dir.bg/stsena/davat-zlaten-bilet-za-rekviem-na-dzhuzepe-verdi-v-operata