КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА - 14.04 / 18:00ч.
22 яну 2019

КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА - 14.04 / 18:00ч.

Клуб опера очаква своята публика на 14 април от 18.00 часа  на Малка сцена на поредното пътуване в света на Софийската опера.

Видеопрожекцията „Сезоните на Софийската опера“ от 1997 г. разтваря широко завесата за звездни спектакли и премиери на Софийската опера от края на миналия век - 1995-1998г. Сюжетът припомня завръщането на Николай Гяуров на сцената на СО в мега продукцията „Дон Карлос“,  на Гена Димитрова  за премиерата на звездната постановка -  „Турандот“,  сбогуването на Анна Томова-Синтова с Чо-Чо-сан, с която е била на световните сцени повече от 30 години, изгряването на новите звезди Красимира Стоянова, Цветелина Василева, Камен Чанев, Костадин Андреев и др. в премиерните спектакли „Гуарани“,  „Дон Карлос“, „Севилският бръснар“ и др. Една пищна картина от премиери и събития с оперните легенди и младото поколение в постановки на режисьора Пламен Карталов. Изненада за вас ще бъде и срещата на живо с някои от участниците в тези спектакли.

Очакваме ви, скъпи приятели на операта!

Скъпи приятели на Софийската опера и балет,

След вълнуващата среща с Анна Томова-Синтова на голямата сцена на Софийската опера и видеопрожекцията със звездните мигове  от нейния живот от световните сцени, Клуб опера очаква своите приятели на още едно небикновено изживяване. Видеопрожекцията „Звездни мигове със Софийската опера“ от 1997 година.

 Избрани сцени от мега продукции и премиери на спектакли, с които първия ни оперен театър завладя публиката в Япония и някои страни в Европа с участието  на българските оперни легенди  Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабавинска и изгряващите нови звезди като Красимира Стоянова, Цветелина Василева, Камен Чанев, Костадин Андреев и др. ще създаде представата за световното измерение на Софийската опера. Пищната картина от премиерните постановки на режисьора Пламен Карталов от края на миналия век и тяхното създаване внушава представата за високите стандарти на първия ни оперен театър. Изненада за вас ще бъде и срещата на живо с някои участници в тези спектакли.

Очакваме ви, скъпи приятели на 14 април от 18.00 часа  на Малка сцена на поредното пътуване в света на Софийската опера.

 

Magdalena ManolovaД-р Магдалена МАНОЛОВА