ЗЛАТНИЯТ БИЛЕТ - игра
16 авг 2016

ЗЛАТНИЯТ БИЛЕТ - игра

На 25 април един от най-древните метали – златото и едно от най-старите изкуства – музиката – ще се срещнат, за да зарадват един от зрителите на РЕКВИЕМ от Джузепе Верди, „позлатявайки“ билета му.

Софийската опера и балет в партньорство с TAVEX ще предостави възможността да бъде спечелено инвестиционно златно кюлче (1 грам) от зрител участвал в играта „Златният билет“. В томболата могат да се включат всички, които са посетили РЕКВИЕМ от Джузепе Верди на 25 април от 19:00 часа и след края на спектакъла предоставят своя билет с посочен актуален телефонен номер и име. Специална урна разположена в централното фоайе на Софийската опера и балет ще очаква всички желаещи да вземат участие.     Повече информация и правилата за провеждане на играта може да откриете тук: https://bit.ly/2FUL8xL

Реквием на Джузепе Верди  и до днес е едно от най – изпълняваните Вердиеви произведения. За него писателят Бърнард Шоу казва, че е музика, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа. Реквиемната меса ще бъде изпълнена от световноизвестните Виториа Иео, Надя Кръстева, Франческо Аниле, Рикардо Дзанелато заедно с хора и оркестъра на Софийската опера и балет дирижирани от Павел Клиничев.



Солисти  
   
Ieo ВИТОРИА ИЕО, сопран Krasteva НАДЯ КРЪСТЕВА, мецосопран
Anile ФРАНЧЕСКО АНИЛЕ, тенор Zanelatto РИКАРДО ДЗАНЕЛАТО, бас
   

Хор и оркестър
 
   
Klinichev
Диригент ПАВЕЛ КЛИНИЧЕВ


 

2000 Verdi Rekviem april poster 2019