Софийската опера представя „Котката" на 23 март - Петър Волгин, БНР
19 мар 2019

Софийската опера представя „Котката" на 23 март - Петър Волгин, БНР

На 23-ти март в Софийската опера ще бъде премиерата на „Котката“, написана по поръчка на Щатсопер, Хамбург и разказва история, свързана с операта в Русе. Примадоната Мариана Цветкова сподели за БНР:

„Играя себе си. След толкова години на сцената с опита, който съм имала, мога така да създам един образ на примадоната - голяма певица, която имала големи успехи, но и тя като всеки нормален човек с напредването на възрастта и на килограмите, което се казва в текста, започва да гледа с ревниво око към по-младите. В лицето на котката, която ѝ отнема славата и кара публиката да се смее в най-драматични моменти на изпълненията на примадоната, тя вижда един съперник“.

Ролята на котката изпълнява Станислава Иванова, която обясни в предаването „12+3“ по „Хоризонт“:

„Котката е котка и човек в едно - повече човек и по-малко котка, с инстинкта на котка, но в тялото на човек със собствени чувства, мнение и претенции към примадоната специално. Но си има един пастрок, който я пази и обича“.

Стопанинът на котката е Александър Георгиев:

„Изпълнявам ролята на реквизитор в операта, който, освен че прави всички тези магии и чудеса зад сцената и за сцената, аз съм нейният стопанин - аз я храня, аз я обичам. Всъщност, това е една история, която буквално се е случвала в България. Разказвана е по един много увлекателен и интересен начин. Това е истинска история, разказана по един много сладкодумен начин от нашия режисьор Вера Немирова“.

Операта е за деца и техните родители, каза Георгиев и я препоръча за всички над 7-годишна възраст.

Повече чуйте в звуковия файл.

http://bnr.bg/post/101095337/sofiiskata-opera-predstava-kotkata-na-23-mart