Юбилейна изложба посветена на Анна Томова-Синтов в Софийската опера и балет - topnovini.bg

На 7 април от 19.00 часа Софийската опера и балет очаква своята публика на едно вълнуващо събитие. Откриване на юбилейна изложба и представяне на видеопрожекция, посветени на камерзенгерин Анна Томова-Синтова - фотоизложба „55 години живот на сцената“ и видеопрожекция „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“.

Фотоизложбата, „55 години живот на сцената“ разтваря завесата за изминатия път на оперната легенда Анна Томова-Синтова в постановки от най-големите оперни сцени, запознава отблизо пбуликата с човека и глямата личност Анна Томова-Синтов.

В над сто фотоса оживяват уловени мигове от сцената, зад кулсите, атмосфера от премиери и след спектакли с колеги певци като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и др., с големи диригенти и режисьори. Една история отблизо, в окото на камерата, в близък план. Специален акцент в изложбата е сюжета с Херберт фон Караян, който завещава на българското сопрано да предаде на бъдещето техния опит. Нещо, което маестра Синтова прави в своите майсторски класове.

След откриването на изложбата, която ще бъде разположена във фоайетата на Софийската опера, на голямата сцена ще бъде срещата на живо с Анна Томова-Синтов.
Видеопрожекцията „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“ отваря завесата за исторически постановки от най-големите оперни театри, със звездни състави, диригенти, режисьори.
Анна Томова-Синтов ще сподели със своята пубика в разговор с Магдалена Манолова не само мисли за изминатия път на сцената, но и за големите уроци на живота, своята артистична и житейска изповед.

Софийската опера и балет благодари на семейството на Анна Томова-Синтов, на Силвана Синтов и съпруга й Филип Беренс за любезното съдействие в подготовката на видеопрожекцията и предоставените снимки за изложбата. Част от фотосите в изложбата са от личната колекция, архив на г-н Ерих Вирл-Виена, сътрудник на обществото „Приятели на Виенската Щатсопер“.

https://topnovini.bg/novini/821854-sofiyskata-opera-i-balet-predstavya-yubileyna-izlojba-posvetena-na-anna-tomova-sintova?fbclid=IwAR22DzQyw1hunvv0yGLb9a43XNMAIqtkf36IGZOLJ0SEANKTnEDotXBeeZ4

Новини и събития