КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА - 17.03 / 17:00ч.
22 яну 2019

КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА - 17.03 / 17:00ч.

В очакване на пролетта Клуб приятели на операта кани своята публика на едно необикновено пътешествие в Испания със Софийската опера на 17 март от 17.00 часа, малка сцена.

Документалният филм „Софийската опера в Испания“ разтваря сюжета за пищни музикални събития, в които участват хора, оркестъра и солисти на първия ни оперен театър. В това паметно турне в 2000 –та година, когато светът празнува встъпването в новото хилядолетие, оживява атмосферата на 48-то издание на престижния международен фестивал в столицата на Калабрия, Сант Андер, концерта на Софийската опера с участието на Пласидо Доминго в Сантяго ди Компостела, на историческия площад на Сантяго ди Компостела и други изяви в това турне.

Филмът ни прави съпричастни на атмосферата на свещеното място в подножието на величествената катедрала, изпълнено с  пилигрими от цял свят, както  и на изживяването на музикалното събитие в огромното пространство на площада, събрало хилядна многонационална публика. В интервюто ми с Пласидо Доминго, единственото до този момент, той сподели възхищението си от музицирането с нашия оркестър, както и за партньорството си с големите ни имена на световните сцени. Интервютата с кмета на Сант Андер, с президента на Калабрия и други личности припомнят значимостта на  изявите на  Софийската опера и нейните солисти на фестивалната сцена в Сант Андер. 

Очакваме приятелите на Клуб опера да събудим заедно емоцията на това незабравимо  пътешествие със Софийската опера в Испания  на прага на новото хилядолетие.

 

 

Magdalena ManolovaД-р Магдалена МАНОЛОВА