ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ГОСТУВАНЕ НА МЛАДИТЕ АРТИСТИ ОТ СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ В МБАЛ „НАДЕЖДА“
14 яну 2019

ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ГОСТУВАНЕ НА МЛАДИТЕ АРТИСТИ ОТ СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ В МБАЛ „НАДЕЖДА“

МБАЛ „НАДЕЖДА“ в столичния район „Овча купел“ навърши 6 години от своето създаване, като медицински институт, в който чрез „инвитро“ младите семейни двойки биват ощастливени с дългоочакваната рожба, за родилките са осигурени най-съвременни условия за безпроблемно майчинство и всички нуждаещи се бъдещи майки получават желаните грижи, необходимите консултации и навременна профилактика.

На 18 януари 2019 г. се навършват 5 години, откакто в Софийската опера и балет се изнасят ежеседмично очакваните с огромен интерес детски „спектакли за бебоци“, в които най-младите артисти на първия ни оперен театър с пълна отдаденост, със завладяващо вдъхновение и чаровна емоционалност забавляват малките деца от 0 до 3-годишна възраст. За целта бе подготвена специална зала, в която родителите, бабите и дядовците на малчуганите са разположени в уютна и атрактивна среда, изпълнена с декоративни възглавници, играчки и подходяща украса.

Маестро Пламен Карталов, по чиято идея бяха осъществени спектаклите за бебоци и за деца от 3 до 10-годишна възраст, многократно сподели пред културната ни общественост, че чрез тези привлекателни представления Софийската опера подготвя своята бъдеща вярна публика.

Като взаимен проект, на 13 януари 2019 г. в специално подготвената с атрактивна украса зала в МБАЛ „НАДЕЖДА“, дузина млади артисти от Софийската опера изнесоха уникален спектакъл за бебоците и техните родители. Представлението бе посетено от десетки семейства, които никога не ще забравят радостното преживяване, осъществено от организаторите от МБАЛ „Надежда“ и Софийската опера. Още от самото начало, с първите незабравими детски песни и любими мелодии, изпълнителите въведоха на сцената възбунените малчугани и заедно с тях пяха, танцуваха и импровизираха изненадващи етюди.

Както по време на спектакъла, така и след бравурния финал, домакините на това тържество предлагаха на гостите вкусни закуски и десерти, разнообразни плодови напитки и мечтаните от дечицата балони и сувенирни играчки. Колкото и да е невероятно, предложената огромна юбилейна торта стигна за всички присъстващи и което е по-важно и знаменателно, малките участници в това незабравимо събитие дълго продължиха да припяват и да танцуват песничките и мелодиите, които току-що бяха възприели от любимите им артисти.

Този хуманен акт, плод на съвместните усилия на МБАЛ „НАДЕЖДА“ и Софийската опера заслужава най-висока оценка и признание, с оглед необходимото продължение на чудесната инициатива в бъдещи подобни творчески срещи. Въздействието на вълшебното музикално изкуство върху подрастващите и техните родители заслужава пълна институционална и обществена подкрепа, което би следвало да ангажира отговорните държавни институции и редица юридически лица и фирми, за да бъде възможно присъствието на оперните артисти и музиканти и в други болнични и хуманитарни заведения. Така музикалното изкуство още по-резултатно и въздействащо ще спомогне лечението и развитието на все по-популярната музикална здравна терапия в средата на родното здравеопазване. Дано този апел достигне до повече заинтересовани страни! Софийската опера и МБАЛ „НАДЕЖДА“ вече положиха началото на този благороден жест.