Балерината Сара-Нора Кръстева: За 2019-а година си пожелавам пълни зали - БНР, Интервю на Лъчезар Цветков
07 яну 2019

Балерината Сара-Нора Кръстева: За 2019-а година си пожелавам пълни зали - БНР, Интервю на Лъчезар Цветков

"Срещнала съм се с балета много малка. Дори не си спомням, майка ми ми разказва, но това което аз си спомням, е, че наистина танцувах с часове, каза Сара-Нора Кръстева, ръководител на балета на Националната опера и балет в интервю за предаването “Хоризонт за вас“ на БНР.

"Да трудна, но много хубава професия, трябва да ви кажа, че изобщо не съжалявам, че съм се посветила на това изкуство. Наистина ти прави живота една приказка! Аз покрай тази професия много уважавам дисциплината, много уважавам чуждия труд. Това са неща, които после много ти помагат в реалния живот", разказа тя.

Изминалата година Сара-Нора Кръстева определи като: "Много успешна, въобще целият минал сезон – с премиерата ни на “Корсар“, с гастрола ни в “Болшой театър“, после цялата опера беше в Япония. Една наистина ползотворна година с пълни салони. Така че си пожелавам наистина пълни зали".

Очакванията ѝ за 2019-а година са: "Още утре и вдругиден имаме последни две “Лешникотрошачки“ за сезона, след което следващите акценти са на 3 февруари отново правим честване на голямата българска балерина Красимира Колдамова".

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл.

http://bnr.bg/post/101064864/balerinata-sara-nora-krasteva-za-2019-a-godina-si-pojelavam-palni-zali