Йеджей Томчик ще е Дон Рамиро в "Пепеляшка" на 6 декември
05 дек 2018

Йеджей Томчик ще е Дон Рамиро в "Пепеляшка" на 6 декември

Йеджей Томчик – певецът-тромпетист

Интересен и нетрадиционен гастрол очаква Софийската опера и балет. На 6 декември 2018 година в „Пепеляшка“ на Джоакино Росини ще се насладите на изключителния талант на младия полски артист – Йеджей Томчик. За съвсем кратко време красивият глас и  невероятният актьорски талант на тенора го превръщат в любимец на полската публика.
Йеджей Томчик завършва класическо пеене и тромпет в Музикалната академия във Вроцлав. Той прави своя певчески дебют като Дон Рамиро в Росиниевата опера „Пепеляшка“ през 2017 година под палката на един от най-големите полски диригенти  - Кажимиеш Корд. В Операта във Вроцлав изпълнява централните тенорови партии във „Фиделио“ от Бетовен, „Капулети и Монтеки“ от Белини и „Кандид“ от Ленард Бърнстейн.
Работил е с Кшиштов Пендерецки, Мирослав Яцек, Йежи Максимиук, Томаш Бугай, Тереза Жилис и много други изявени имена от полския музикален живот.
Въпреки големите си успехи на оперната сцена, Томчик продължава да работи и като тромпетист. Той свири в Полската национална филхармония, Вроцлавската опера, Познанската филхармония, Познанския театър.

Освен Йеджей Томчик, на сцената на Софийската опера гостуват и ОАНА АНДРА в ролята на Анджелина и МАРТИН ЦОНЕВ в ролята на Алидоро.