Поради заболяване на Мария Мудряк, на 13 декември 2018 година в операта "Травиата" ще гледате НУНЦИЯ ДЕ ФАЛКО (Италия) в ролята на Виолета Валери.
05 дек 2018

Поради заболяване на Мария Мудряк, на 13 декември 2018 година в операта "Травиата" ще гледате НУНЦИЯ ДЕ ФАЛКО (Италия) в ролята на Виолета Валери.

НУНЦИЯ ДЕ ФАЛКО (Италия) в ролята на Виолета Валери (13.12.2018 )

От ранна възраст Нунция де Фалко свири на пиано, но по-късно се посвещава на пеенето. Нунция е артист с различен облик и много интереси. Дипломира се с голям успех в консерваторията „Джузепе Мартучи“ в родния си град Салерно и завършва филология, литература и антична история в университета там.
Специализира оперно пеене в Националната академия „Санта Чечилия“, при Рената Ското, Ана Ванди и Чезаре Скартон.

Лауреат е на много международни конкурси, измежду които - Международния конкурс по оперно пеене в Тенерифе и  Международния конкурс „Франческо Албанезе“, където взима награда в категория „Оперно пеене“ и „Неаполитанска песен“. Печели стипендия на  асоциацията на Сан Карло – „Джакомо Маджоре“. 

Играла е Виолета от "Травиата" на сцената на Театър Перголези в Йези, Жрицата от „Аида“, в театър Сан Карло в Неапол под диригентството на Пинкас Щайнберг и в театър Верди в Салерно, където дирижира Дейниел Орен. Други роли на сопраното са Дона Армида от „Мнимата парижанка“ на Доменико Чимароза в Парижката опера, Алис от „Фалстаф“ на Верди и Адина от „Любовен еликсир“ на Доницети в театър Флавио Веспазиано в Риети.

Паралелно с артистичната си дейност, Нунция е и музиколог и участва активно в семинари, концерти-уроци и културни срещи.

През 2016 сопраното издава и книга със заглавие: „Сирените на Одисей“ на Луйджи Даллапикола“.