НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2018 г. - Програма на Софийска опера и балет - Посланици

Детски представления

11:00 часа  – „Концерт за бебоци“

11:00 часа   – „Пеещите пътни знаци“ – мюзикъл за деца. НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ Детски музикален театър „СветЮлка“.

Режисьор Юлия Кръстева, музикален ръководител – д-р Светлана Иванова, хореограф – Ивана Маджарова.

Турове

10:30 - 12:30 часа  – „Операта отблизо“ тур зад кулисите и ателие по сценография и сценичен грим - местата са запълнени

14:00 – 15:00  часа  - „Операта отблизо“  - тур зад кулисите и беседа за предстоящата премиера на операта от Джузепе Верди „Симоне Боканегра“ - местата са запълнени

16:00 – 17:00 часа  - „Зад кулисите на балета“ - местата са запълнени


Премиера

19:00 часа Премиера на „Симон Боканегра“ – опера от Джузепе Верди

Изложба на костюми и реквизит от различни постановки – фоайе на трети балкон.  Изложбата ще бъде достъпна за разглеждане до 17:00 часа.

♦ Цената на билет за посещение на ателиетата и туровете зад кулисите е 6 лева

♦ Билети закупени за детските представления на 17.11.2018 г. или за някой от премиерните спектакли на „Симоне Боканегра“ на 17, 18, 20, 21 или 22 –ри ноември 2018 г. ще важат и като вход за „Нощ на театрите“,  след проверка от салонен разпоредител.

♦  Местата за туровете са ограничени, посещения ще се извършват само след предварително записване на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 16.11.2018 г.

♦ Входът за туровете ще бъде от централния вход на Софийската опера и балет ул. ,,Врабча“ 1.

♦ Молим посетителите да бъдат на място минимум 10 минути преди началния час на обиколката.

 

Организаторите си запазват правото на промени в програмата с изключение на трите спектакъла


Посланици

2469 800 600 fit


Марта Петкова

Когато се изправя очи в очи с Балета:

  • виждам само и единствено красотата и изяществото на това велико изкуство! Никога не виждам сложността, усилията и болката, през която минаваме…
  • чувствам се въздушна и лека! Окрилена и докосваща! Чувствам се неземно щастлива и се наслаждавам на всяка стъпка по сцената…

Когато погледна назад - Балетът за мен винаги е бил копнеж и желание! Още като дете, треперех от вълнение, всеки път влизайки в залата или в салона на Операта! Едно доказателство, че с огромно желание, труд и талант мечтите се осъществяват!

В моите очи - Балетът днес е начин на живот! В залата и на сцената се чувствам най-жива, пълноценна и щастлива!

Отправяйки поглед напред – Балетът утре ще бъде още по-съвършен! Поглеждайки назад във времето, си давам сметка, че изкуството ни се е развило изключително много! Балетът утре, отново ще е моята страст!

Първият ми спомен от Нощта на театрите/ Когато очите ми срещнаха Нощта на театрите, видях пълни коридори и салони с хора, обичащи и изпитващи наслада от изкуството! Много приятно е да виждаш хора, които истински си ги докоснал и развълнувал!

Нощта на театрите е време за вълнение! За душевна наслада! Любима нощ!
 

***

Играя и поддържам целия репертоар в Софийска опера и балет - Лебедово езеро, Спящата красавица, Лешникотрошачката, Дон Кихот, Жизел, Зорба гъркът, Дамата с камелиите, Баядерка и много други.

2470 800 600 fit

Никола Хаджитанев

Когато се изправя очи в очи с Театъра и Балета:
• виждам – приятели
• чувствам - спокойствие

Когато погледна назад - Балетът вчера беше – предизвикателство.

В моите очи – Балетът днес е удоволствие и верен приятел.

Отправяйки поглед напред – Балетът утре ще бъде Завет, за който да се погрижа и предам нататък.

Първият ми спомен от Нощта на театрите / Когато очите ми срещнаха Нощта на театрите, видях очарователни, усмихнати, позитивни и интелигентни хора! Видях желанието им за по-светло бъдеще на културата, на децата ни, на цял един народ.

Нощта на театрите е време, в което човек да погледне и да се погрижи за душата си. Да изяде малко духовна храна и да отприщи силата на емоциите си. Да се откъсне от проблемите и битовизма на ежедневието си! Без страх и колебание да се отвори за магията на театъра!

*
Социалните места, в които можете да ме намерите: Освен ФБ и инстаграм! Националната опера, централните градинки в София и на път с мотора !

Играя в тези балетни представления: Да не изброявам целия репертоар на театъра, но скоро Дон Кихот, Зорба Гъркът!

 

 

 

 

 

Новини и събития