ДЖУДИ КРЕЙМЪР

Джуди Креймър (Judy Craymer) завършва Музикалното училище Гилдхол (Guildhall School of Music) през 1977 г. и от тогава работи в широк мащаб в театралната, филмовата, телевизионната и музикалната индустрия.

Джуди слага началото на идеята за „МАМА МИА!“ и през 1996 г. създава Литъл Стар Сървисиз Лимитед (Little Star Services Limited) с Бени Андершон, Бьорн Улвеус и Ричард Ийст, за да постави сценичния мюзикъл в Лондон. От тогава тя е продуцирала 38 постановки на „МАМА МИА!“ на 14 езика по целия свят.

През 2002 г. Джуди получава наградата Жена на годината, с която се признава международния u успех с „МАМА МИА!“. При честването на рождения ден на Кралицата през 2007 г. в списъка с почестите, тя е почетена с титлата „Член на най-висшия орден на Британската империя“ за приноса й в музикалната индустрия.

През 2008 г. Джуди продуцира „МАМА МИА!“ ФИЛМЪТ с участието на звездите Мерил Стрийп и Пиърс Броснън, който става филмът с най-високи брутни печалби в света. Същата година тя получава Годишната награда за постижения в ITV „Жените в киното“. „МАМА МИА!“ ФИЛМЪТ също е номиниран за Златен глобус за най-добър филм – мюзикъл или комедия, на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство за забележителен британски филм, а Джуди лично е номинирана от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA)за Наградата Карл Форман за особени постижения.

През 2010 г. Фондация Изследване на рака на гърдата (Breast Cancer Research Foundation) награждава Джуди със своята Хуманитарна награда за нейната отдаденост на идеята за повишаване на осведомеността за рака на гърдата и за събиране на средства по целия свят за финансиране на изследванията с „МАМА МИА!“ и чрез продажбата на специално създадените тениски „Страхотната рокаджийка“ (Rock Chick Supremo).

Поради нейната страст към конете и към конните състезания с препятствия, Джуди е поканена да бъде посланик за Британските конни състезания с препятствия и тя е горда да подкрепи британския отбор.

Освен това Джуди е продуцент на „ВИВА ЗАВИНАГИ!“ (VIVA FOREVER!), оригинален мюзикъл по песните на Spice Girls.

Новини и събития