Над 5000 японци аплодираха Софийската опера и балет - БТВ

Българският състав гостува в Япония за седми път

Над 5000 японци аплодираха Софийската опера и балет в зала „Бунка Кайкан” в Токио този уикенд. Българският състав гостува в Япония за седми път.

В Япония оперното изкуство е много високо ценено. Жените отделят по няколко часа, за да приготвят външния си вид. Избират най-хубавото си кимоно и с официална прическа следват любимите си изпълнители от град на град, за да ги гледат и вземат автограф.

Ясуши Муромачи е млад предприемач от Япония, който заради любимата си оперна изпълнителка Надя Кръстева е обиколил над пет държави. „Тя има страхотно присъствие на сцена. Харесвам гласът ѝ, много е дълбок. Страхотен е”, казва той.

„Тази продукция е много хитро направена, защото маестро Карталов е вкарал концепцията за японския Но театър, както и на гръцкия театър – комбинация е. Модерно е, но в същото време и традиционно”, казва диригентът Кетайро Херада.

„Кармен” и „Турандот” са оперните постановки, с които трупата ще обиколи още шест града в Япония с общо 14 представления. Първите две приключиха с над 20 минути аплодисменти и преследване от фенове.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/nad-5000-japonci-aplodiraha-sofijskata-opera-i-balet-video.html

Новини и събития