Светлана Захарова и Денис Родкин ще са отново на софийска сцена в "Баядерка" на 10 ноември - Теодора Цанева, БТА
18 сеп 2018

Светлана Захарова и Денис Родкин ще са отново на софийска сцена в "Баядерка" на 10 ноември - Теодора Цанева, БТА

Светлана Захарова и Денис Родкин гостуват в "Баядерка" в Софийската опера и балет на 10 ноември, съобщиха от операта.

Балетният шедьовър е поредното заглавие, с което Софийската опера ще зарадва почитателите на балетното изкуство през ноември.

Прекрасната музика на Лудвиг Минкус и хореографията на Мариус Петипа пренасят зрителя в древна Индия и разказват по въздействащ начин чрез музика и танц историята за пламенната любов между баядерката Никия и смелия воин Солор. За да усети публиката истински чувствата и емоциите на главните герои, ще помогнат и солистите от трупата на Большой театър - Светлана Захарова и Денис Родкин - артисти със световна кариера, преминаваща и до днес през сцените на оперните театри в Съединените щати, Миланската "Ла Скала" и редица други европейски театри. Двамата ще си партнират със солистите на Софийската опера и балет и ученици от Националното училище за танцово изкуство в София.

Диригент е Павел Клиничев - щатен диригент на Большой театър с богата международна кариера в оперните театри в Съединените щати, Южна Корея, Италия, Германия, носител на редица международни и национални награди.

Билетите за спектакъла "Баядерка" с участието на солисти от Большой театър вече са в продажба и могат да се закупят от касата на Софийската опера и балет, чрез касите на EasyPay в страната, както и в интернет на адрес: operasofia.bg и в мрежата на eventim.bg.

София, 17 септември /Теодора Цанева, БТА/