Половин час аплаузи за премиерата на „Mamma Mia!” - в. Монитор, Ирина Гигова
19 юли 2018

Половин час аплаузи за премиерата на „Mamma Mia!” - в. Монитор, Ирина Гигова

С половин час възторжени аплодисменти завърши първата премиера на мюзикъла „Mamma Mia!” с песни на ABBA в сряда вечер в Софийската опера и балет. Зрителите в претъпкания салон не искаха да пуснат артистите и те трябваше да изиграят и изпеят отново почти цялата последна част на творбата, поставена от акад. Пламен Карталов.

Хепънинг с червен килим пред Операта събра звездите на спектакъла

Накрая персоналът угаси лампите в залата, но публиката продължаваше да ръкопляска и да вика любимците си на сцената, така че те трябваше да се връщат пак и пак...

Солистите Ники Сотиров, Людмила Козарева (в ролята на Дона, изиграна от Мерил Стрийп във филмовата версия), Влади Михайлов, Николай Павлов, Деница Шопова и останалите, както и балетът, се представиха великолепно, като по време на действието нямаше и секунда почивка без актьорски майсторлъци, пеене, танц. А черешката на тортата бе младата Весела Делчева в образа на главната героиня Софи, която още с вдигането на завесата, качена на висока стълба, се взря в тайния дневник на майка си, за да открие по датите отпреди 20 години тримата си възможни бащи... Орлин Горанов и актьорът Симеон Владов са звездите в следващата премиерна дата - днес, но билетите и за 5-те вечерни представления и 2-те дневни бяха напълно разпродадени предварително. Няма вече билети и за 26, 27, 28 и 29 юли, когато мюзикълът „Mamma Mia!” ще гостува на фестивала „Опера на върховете“ в Белоградчик.

Преди премиерата в сряда от екипа на Операта изненадаха многобройните си фенове преди спектакъла с хепънинг на специално опънатия пред главния вход червен килим. Микробус, облепен с афиши рекламиращи постановката, докара първо мъжете, а след това дамите от съставите за следващите вечери, докато колегите им, ангажирани с първата премиера, вече се подготвяха вътре за участието си. Всички артисти бяха облечени официално, както подобава за подобно събитие. Преди да влязат в сградата, те позираха за снимки с почитателите, които трябваше да си пробиват път буквално с лакти до тях и до главния вход. Сред множеството имаше политици, дипломати, хора на изкуството... Улица „Врабча“ бе затворена за автомобили и украсена с балони за гала-проявата, сътрудници раздаваха флаери за представлението, което започна с бурни овации още при първите звуци на неувяхващите хитове на шведската четворка ABBA, композирани от Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.


https://www.monitor.bg/bg/a/view/polovin-chas-aplauzi-za-premierata-na-mamma-mia-105855