БНР - Започна продажбата на билети за "Опера на върховете" в Белоградчик

Вече могат да се купят билети за летния фестивал "Опера на върховете- Белоградчишки скали" 2018, съобщиха от Община Белоградчик. Ценовите категории на билетите за представленията са както следва:

 

·  оперните спактакли - от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;

·  балетните спектакли - от 15, 20, 25, 30, 40и 50 лв;

·  мюзикъла „МАММА МИА” - от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;

·  фестивалната импресия „ВАГНЕР МАГУРА – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” – 80 лв, включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“.

 

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик, в МОЛ Видин, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащанеePay.bg. Билети за фестивалната импресия в пещера "Магурата" може да се купят на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), в Туристически информационен център – Белоградчик и в МОЛ Видин.

 

СнимкаПредставленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20.00 ч., а тези в пещера „Магурата“ – 11.00 ч. За удобство и комфорт на публиката по време на изпълнението на пещерната фестивална импресия в три части „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ е желателно да се носят ниски (спортни) обувки с равна подметка и връхни дрехи, посочват от Общината.

 

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания е забранено придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси на фирма "Алексиев", които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само пътници с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на безплатен паркинг до автогара Белоградчик.

 

За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17.30 ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“, тел.: 094 606190.

 

Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик.

 

Фестивалът в Белоградчик ще се проведе от 13 до 29 юли. Оперният фестивал ще започне с три балетни постановки на 13, 14 и 15 юли- "Корсар", "Жизел" и "Дон Кихот". В следващите петък, събота и неделя (20, 21 и 22 юли) ценителите на оперното изкуство ще могат да чуят "Реквием" на Верди, както и "Кармен" и "Тоска". Последната седмица (от 26 юли) постановки ще има в четвъртък, петък, събота и неделя. Зрителите ще могат да видят мюзикъла "Мама мия" по песни на АББА. 

 

Новини и събития