ПРОГРАМА - ЮНИ
07 юни 2018

ПРОГРАМА - ЮНИ

Скъпи приятели,

Софийската опера и балет очаква   своята публика през месец юни на едно вълнуващо лятно оперно пътешествие с обичани герои от опери на Джузепе Верди, Джоакино Росини, Гаетано Доницети, Лео Делиб с участието на любими оперни артисти.

Tsvetelina Vassileva 70Три поредни спектакли на шедьовъра на маестро Верди, „Аида“ на 8, 9, 10 юни предлагат различни емоции с различните солистични състави. В този истински маратон ще участват  Цветелина Василева, Радостина Николаева, Мартин Илиев, Камен Чанев, Даниел Дамянов, Гергана Русекова и др. под палката на гост диригента   Джордано Белинкампи.



Carmen Krasteva 100На 26 юни горещите страсти на шедьовъра на Жорж Бизе, „Кармен“ ще възпламенят отново спектакъла, постановката на Пламен Карталов, чиято премиера миналата година бурно бе аплодирана.

Ще изживеете отново  магичната Надя Кръстева в ролята на Кармен и Камен Чанев в ролята на Дон Хосе. Диригент – Григор Паликаров.

Turandot200На 27 юни друго звездно заглавие, „Турандот“ на Дж.Пучини с участието на Габриела Георгиева, Даниел Дамянов, Светозар Рангелов и др. продължават горещите любовни страсти под палката на Григор Паликаров.

Vachkova 100На 29 юни ще се състои „Голям оперен концерт“, с наши и чужди изпълнители, в памет на Костанца Вачкова. Ще участват нейни ученици и приятели, под палката отново на Григор Паликаров.



OPERA V PARKA poster2018 2000 350Лятната сцена „Опера в парка“ за пореден път ще зарадва своята публика  с оперни, балетни спектакли и спектакли за деца.

На 15.06. това ще бъде „Лакме“ от Л.Делиб, на 16.06. „Пепеляшка“ от Дж.Росини, на 17.06. – „Любовен елексир“ от Г.Доницети.

Балетната програма също събужда различни емоции. Започва с два спектакъла на „Дамата с камелиите“ на 22.06. и на 1.07.  Продължава с „Жизел“ на 23.06. и на 30.06. и завършва със „Зорба гъркът“ на 24.06. и 29.06.

В зеленото море на Военната академия децата ще се срещнат с любими герои от  „Трите прасенца“, „Мечо пух“ и с премиерните спектакли на „История с патоци, мечо и лиса, „Вълшбента флейта“ и „Червената шапчица“.

Летните емоции със Софийската опера продължават  от 5-ти до 10-ти юли с „Пръстенът на нибелунга“ от Рихард Вагнер на сцената на Софийската опера и от 15-ти юли вече в Белоградчик на  „Опера на върховете“.

Бъдете с нас, скъпи приятели, заредете се с енергията и емоциите на  оперното и балетно изкуство на Софийската опера, което ние създаваме за вас с обич и отдаденост.

Д-р Магдалена Манолова

Вашите билети може да закупите от касата на Софийската опера и балет на ул.„Врабча“ №1 или онлайн на www.operasofia.bg.

Очакваме Ви!

Ваша Софийска опера и балет