Гостуване на ВЛАДИМИР СТОЯНОВ в ролята на Риголето от едниоменната опера на Верди - 31 май от 19.00 ч.
28 май 2018

Гостуване на ВЛАДИМИР СТОЯНОВ в ролята на Риголето от едниоменната опера на Верди - 31 май от 19.00 ч.

Скъпи приятели,

Вярвам, че сте били любопитни да узнавате какво се случва с гостуването на  Софийската опера и балет на сцената на Болшой театър. Убедена съм, че аплодисментите на претенциозната руска публика за спектаклите на „Пръстенът на нибелунга“ от Рихард Вагнер, преди това на „Янините девет братя“ от Любомир Пипков и на  балета  „Корсар“ са предизвикали у вас емоция и известна степен на възторг, че сътвореното от първия ни оперен театър е било съпреживяно и оценено на една от най-големите исторически сцени, каквато е Болшой театър.

Иска ми се да вярвам, че ще проявите любопитство да общувате с артистите и ансамбъла на театъра след завръщането му. Още повече, че в спектакъла на една от най-обичаните опери на маестро Верди, „Риголето“, гостува известния баритон Владимир Стоянов.

rigoletto 400 4 18Ще припомня, че с тази нова тогава постановка на режисьора Пламен Карталов  Софийската опера гостува в 2005 година в Япония, където японската публика аплодира изкуството ни. Ще припомня възторга на тази публика и от далечната 2000 и 2002 година, когато първият ни оперен театър гостува в страната на изгряващото слънце със звездните постановки на „Турандот“ от Пучини и „Джоконда“ от Понкиели в пищните постановки на режисьора Пламен Карталов, когато ансамбълът ни не само показа висока класа, но мери сили с Миланската Ла скала, гостувала преди нас.

Не бих искала да продължа с овациите на публиките от различни страни по-късно, но бих искала да утвърдя представата за високите стандарти на театъра ни, факта, че той е на висотата на световния оперен театър.Все неща, които означават нещо повече само от събития тогава и сега.

Очакваме ви, скъпи приятели на 31 май от 19.00 часа на спектакъла на операта „Риголето“ от Джузепе Верди с гостуващия в ролята на Риголето, Владимир Стоянов.  Артистът, който критиката възприема като един от най-добрите баритони, а великия диригент Зубин Мета оценява не само великолепния му глас, но и забелижителната му артистичност.

Д-р Магдалена МАНОЛОВА