Балетът на Софийската опера триумфира в Италия

Балетът на Софийската опера триумфира в Италия Снимка - Джони Росато

Шедьоврите на балетната класика „Лебедово езеро” и „Дон Кихот” се играят от балета на Софийската опера на 7 сцени в различни градове на Италия: Флоренция, Удине, Павия , Ровиго, Портогруаро както и на остров Сардинния: Сасари и Каляри. Още преди трупата да замине , билетите за осемте спектакъла бяха изчерпани.

На 3 и 4 март бяха два последователни спектакъла на Дон Кихот. Огромен успех на 3 март в Teatro Sociale Rovigo. Балетната критика  се изсипа на сцената за да поздрави трупата .

Марта Петкова, Никола Хаджитанев . Кирил  Иванов . Георги Аспарухов, Катерина Петрова, Цецо Иванов, Боряна Петрова бяха носени на ръце от почитателите на тяхното изкуство.

Турнето продължи на 5  вечерта  с „Лебедово езеро“.

В двете представления на  „Лебедово езеро”  танцуват : Катерина Петрова отличаваща се с изключителна душевност като Одета- Одилия ,ще си партнира с Цецо Иванов като принц Зигфрид и с Емил Йорданов в ролята на Ротбарт, шут ще бъде доказалият се в това амплоа Георги Аспарухов.

В Nuovo teatro Giovanni da Udine аплаузите започнаха с отварянето на завесата и продължиха през целия спектакъл. Публиката изпрати с аплаузи ансамбъла и бляскавите ни солисти , като продължиха и извън театъра , ръкопляскайки  докато автобуса извеждаше трупата ни след спектакъла.

Нека им пожелаем успех. Да се върнат живи и здрави за да радват родната публика преди да покорят следващия световен връх- сцената на Болшой театър през май месец.

Снимки: Джони Росато

Новини и събития