/Пенка Момчилова, БТА/ - Балетът на Софийската опера гостува в Италия с "Лебедово езеро" и "Дон Кихот"
02 мар 2018

/Пенка Момчилова, БТА/ - Балетът на Софийската опера гостува в Италия с "Лебедово езеро" и "Дон Кихот"

Балетът на Софийската опера гостува в Италия с "Лебедово езеро" и "Дон Кихот". Шедьоврите на балетната класика ще бъдат показани на седем сцени в различни градове на Италия - Флоренция, Удине, Павия, Ровиго, Портогруаро и на остров Сардиния - в Сасари и Каляри, от 1 до 11 март. Още преди трупата да замине, билетите за осемте спектакъла са изчерпани, съобщават от операта.

В шестте представления на "Дон Кихот" италианската публика ще се радва на изяществото на Марта Петкова, която скоро се завърна от гастрол в Неапол, с любимия й партньор - емоционалния и много техничен Никола Хаджитанев.

Като Еспада и Мерседес ръководството е заложило на естетската визия на Катерина Петрова и Цецо Иванов, в ролята на Повелителката на дриадите ще бъде новата прима на Софийската опера и балет Боряна Петрова.

Участват още Кирил Иванов - Дон Кихот, Георги Аспарухов - Санчо Панса, Еленко Иванов - Гамаш, двойка приятели и приятелки - Венера Христова, Натали Братанова, Емил Йорданов и Матю Уитъл.

В двете представления на "Лебедово езеро" Катерина Петрова, изключителна Одета-Одилия, ще си партнира с Цецо Иванов - принц Зигфрид, и Емил Йорданов - Ротбарт. Шут ще бъде доказалият се в това амплоа Георги Аспарухов.

Следващият световен връх, който първата ни балетна трупа ще покори, е Болшой театър - през май, отбелязват от операта. 

/ПП/

София, 1 март /Пенка Момчилова, БТА/