БНР - Ученици на Райна Кабаиванска играят в "Норма"
13 окт 2017

БНР - Ученици на Райна Кабаиванска играят в "Норма"

http://bnr.bg/post/100883577/uchenici-na-raina-kabaivanska-postavat-norma-na-sofiiska-scena

Ученици и стипендианти на Райна Кабаиванска от майсторските й класове излизат на 13, на 14 и 15 октомври, в премиерата на "Норма".

Спектакълът е съвместна продукция на Нов български университет и Софийската опера и балет. Режисурата, сценографията и костюмите са дело на Уго да Ана, а диригент е маестро Григор Паликаров.

В ролята на Норма ще се превъплътят Марили Санторо (Италия) и Радостина Николаева - солист на Софийската опера и балет. В останалите централни роли са Елиза Барберо, Шин Дже Банг, Даниела Нинева, Йонгхюн Риу, Костадин Мечков, Мануел Родригез, Страхиня Джокич и Роксана Ерера.

По думите на Райна Кабаиванска световните театри много рядко поставят "Норма" и това е, защото тя е една от най-трудните опери. В "страха" от това заглавие оперната певица вижда и историческа причина. Чуйте какво разказа маестра Кабаиванска пред Даниела Бенишева.

Целия разговор с голямата оперна прима Райна Кабаиванска можете да чуете в събота - 14 октомври, в предаването "Арте Вива", след новините в 15:00 часа.

Звуков файл