ЧРД С ЛЮБИМА ОПЕРНА ГЕРОИНЯ ЗА МАЛКИЯ ДАНИ

ЧРД С ЛЮБИМА ОПЕРНА ГЕРОИНЯ ЗА МАЛКИЯ ДАНИ снимка Светослав Николов

Четиригодишният оперен фен изненадан и с композирания специално за него "Валс" от Валентин Стамов

В истински сбъднат сън се превърна този рожден ден за Данаил Димитров, който той посрещна с приятели след детския спектакъл "Козелът Сърдитко" в Софийската опера и балет.

Когато наеършващият 4 години Дани, заедно с гостенчетата си и роднините останаха в очакване на празничната торта, тя се появи, с лика на любимия персонаж на малчугана - Царицата на нощта, поднесена от изпълнителката на ролята - Ива Бизева, облечена като самата владетелка от творбата на Моцарт "Вълшебната флейта".

Оказва се, това е предпочитаната детска опера от рожденика и той гледа едва ли не всяко нейно представление от миналия сезон насам. "Родителите му споделиха с мен, че той говори за Царицата от сутрин до вечер, което си пролича по отношението на всички присъстващи на празника роднини.

Те ме гледаха с такова уважение, което няма да забравя", казва Ива Бизева. Любопитното е, че това е дебютната й роля като солист в Софийската опера през миналата година, откогато малкият Дани започва да посещава детските спектакли на театъра.

Бизева е възпитаник на НМА "проф. Панчо Владигеров" - София. За нея самата този рожден ден също ще остане незабравим с настроението на участниците, с боя с балони и с финалната изненада - специално композираният и изпълнен за рожденика от композитора Валентин Стамов "Валс". 
Снимки: Светослав Николов

Новини и събития