ЮРИЙ ФРАНКО

Юрий Франко

Копродуцент

Prospot d.o.o., Словения

„Prospot d.o.o.“ е словенска продуцентска компания.

Основана и ръководена от Юрий Франко, известен югославски скиор от 80-те години, „Prospot d.o.o.“ продуцира театрални и музикални представления – Grease (2018), Mamma Mia! (2015), The Sound of Music (2008), I Love You, You’re Perfect, Now Change, Moped Show Live са само някои от най-успешните продукции на „Prospot d.o.o.“.

Качеството и успехът в областта на музикалните продукции се потвърждават от различните копродукции на „Prospot“ на мюзикъла Mamma Mia! с театри и партньори в Сърбия, Хърватия, Македония, Румъния, а сега и в България.

Копродукцията със Софийската опера е нашата шеста и най-нова постановка на “Мама миа!” Тя е най-необикновената (поради факта, че е съвместно с Националната опера) и драматично най-разработената досега. Изказвам похвалата си на проф. Пламен Карталов и на целия екип в Софийската опера, които успяха да поставят мюзикъла за изключително кратко време – доказателство за огромния опит, професионализъм и ефикасност на организацията. Ентусиазмът на актьорите и на целия екип присъстваше от първия ден на подготовката и само нарастваше през целия много напрегнат и труден период на създаване на спектакъла. Тази енергия и страст оживяват отново всеки път, когато изпълнителите излязат на сцената. Със съчетанието от музиката и песните на АББА, изпълнявани на български, и екстравагантната сценография и драматизъм, които проф. Карталов така добре подчертава, “Мама миа!” в Софийската опера нахвърля всички очаквания и надминава постановки, виждани на Бродуей и Уест Енд.

Радвайте се, смейте се, танцувайте и пейте с нас!

Новини и събития