БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ - Мюзикъл за деца от Александър Владигеров

Спектакълът е подходящ за деца от 3 до 12 години


Мюзикъл от Ал. Владигеров
текст на песните - Димитър Димитров
Сценарий - Юлия Кръстева

диригент - Стефан Недялков
режисьор - Юлия Кръстева
сценограф - Павлина Ойстерхус
художник на костюмите - Елена Шопова
хореограф - Светлин Ивелинов
мултимедия - Елена Шопова

действащи лица и изпълнители:

Марко
Антон Радев , Стефан Владимиров

Давчо
Александър Георгиев

Мустакан
Илия Илиев

Петелът
Николай Павлов , Евгени Димитров

Главатар на разбойничките
Силвана Пръвчева

Кръчмарка
Валентина Славова

Разбойнички
Анна Гавраилова, Антония Иванова, Гергана Дудина, Гергана Ряшева, Мария Павлова, Надя Колева, Росица Павлова-Инджева, Сребрина Секулова, Цветелина Коцева


Бременските музиканти”, мюзикъл за малки и големи деца от Александър    Владигеров

"Имало едно време…" – така започват много приказки. Мюзикълът "Бременсите музиканти" е създаден по приказката на братя Грим "Бременските музиканти". Историята е за магаре, куче, котка и петел, остарели и станали безполезни за стопаните си, които се опитват да се отърват от тях по най-лошия начин. Едно по едно животните бягат. Събират се случайно и решават да отидат в града, където ще станат музиканти и ще живеят свободно. По пътя обаче се натъкват на една къща, в която живеят разбойници. Благодарение на хитър план животните ги изплашват и изгонват от тяхната къща. Героите заживяват весело и щастливо в новия си дом.

И днес една от забележителностите на град Бремен (Германия) е бронзовата статуя, създадена от скулптора Герхард Маркс през 1951 година, изобразяваща героите от приказката на Братя Грим "Бременските градски музиканти".

Композитор на мюзикъла Веселите градски музиканти е Александър Владигеров. Знае се, че той е бил пристрастен към джаза, също като баща си Панчо Владигеров. Като добавим и великолепно развитото му чувство за хумор, което той вплита в музикалните си произведения – резултатът е една весела и много забавна вече – музикална приказка. Мюзикълът „Бременските музиканти” с първоначално заглавие  „Веселите градски музиканти” е създаден през 1971 година както за по-малки, така и за по-големи деца.

Мюзикълът е популярун не само у нас – само в Япония е гледан от над половин милион деца.

Диригент: Стефан Недялков,                    Режисьор:  Юлия Кръстева

 

Снимки: Виктор Викторов

Новини и събития