КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА

14.12.2019 16:00

Малка сцена Вход: бул. "Дондуков" № 30.

Скъпи приятели на Софийската опера и балет,

Нашето пътуване в света на операта със звездни заглавия от афиша на първия ни оперен театър този път ще отвори завесата за една знакова постановка, с която Софийската опера бе аплодирана не само у нас, но и по света. Това е операта „Турандот“ от Джакомо Пучини.

Златната постановка на Пламен Карталов, чиято премиера в 1995 година бе с най-голямата Турандот от миналия век, Гена Димитрова и която продължи да завладява чуждите сцени по-късно с новото поколение артисти.

Избрани видео откъси от първата постановка, в която  Гена Димитрова бе на сцената заедно с тогава младото поколение и откъси от втората постановка, с Мариана Цветкова и новото поколение артисти ще завъртят лентата на времето за това историческо заглавие в живота на първия ни оперен театър. 

Видео прожекцията „Изпитанието Турандот“ за раждането на втората постановка на операта „Турандот“ по време на ремонт на Софийската опера в 2008 г., ще ви запознае с това, какъв нов прочит предлага режисьора Пламен Карталов, как това заглавие живее във времето до днес с различните поколения артисти, какво е посланието й към нас, съвременниците на 21 век.

Всичко това ще оживее и в срещата на живо с някои от артистите, участвали в двете постановки. Те ще споделят какво означава за тях изпитанието Турандот, едно заглавие, което е и визитна картичка на Софийската опера.

Тава ще бъде и интригуваща увертюра към спектакъла на „Турандот’ на 15 декември, със специалното участие на Катрин Фостер и гост диригента Джорджо Пройети.

Бъдете отново с нас, скъпи приятели, очакваме ви в празничния месец декември на

14 декември от 16.00 часа на познатото място – Малка сцена на Софийската опера и балет

Вход свободен

Водещ – д-р Магдалена Манолова

Тук ще имате възможност и да си закупите билети за избрани от вас заглавия от афиша на Софийската опера.

 

 

Magdalena ManolovaД-р Магдалена МАНОЛОВА

 

Новини и събития