Инструкция за закупуването на билети онлайн през официалния сайт на Софийската опера и балет www.operasofia.bg

Уважаема публика,

С цел да Ви спестим неудобството от чакането на опашка на билетната каса, Софийската опера и балет предоставя възможност за закупуване на билети онлайн през официалната си интернет страница www.operasofia.bg както и на касите на EasyPay в цялата страна.

Предлаганите за продажба онлайн билети са на РЕДОВНА цена, която не включва отстъпките за пенсионери, студенти, деца, групови посещения и билети за корпоративни клиенти.     

Начините на плащане са чрез:

♦ електронна сметка в системата на ePay.bg;

♦ дебитна/кредитна карта Visa или MasterCard (При плащане с кредитни карти банката може да начислява допълнителна такса, която е за сметка на клиента.);

♦ по банков път (заплащането по този начин е възможно до 7 дни преди спектакъла).

Максималният брой места, който може да се заплати онлайн, е осем.

Закупените електронни билети от сайта на Софийската опера и балет, както и от каси на EasyPay, не могат да се презаверяват и стойността им не се възстановява!

Инструкции за купуване на билет онлайн

1. Изберете желаната от Вас постановка от календара на събитията в Софийската опера и балет. Може да пристъпите към покупка и директно от страницата на търсеното събитие.

1 Instr 23.1

2 Instr 23.1
2. Натиснете бутона Купете билети срещу името и датата на спектакъла, който сте избрали. Ако срещу датата на спектакъла няма бутон Купете билети, продажбата още не е започнала или вече е прекратена.

3 Inst.23.1

3. Ако все още нямате потребителско име и парола в сайта на Софийската опера и балет, е необходимо да си направите регистрация с имейл адрес и парола. Това би ви отнело не повече от 2 минути.

4 Inst.23.1

4. Изберете места по интерактивния план на залата и натиснете бутона Потвърди. Вече продадените или резервирани места са показани в сиво. Моля, направете Вашия избор от местата, оцветени според ценовата категория.

5 Inst.23.1

5. Изберете желания начин на заплащане.

С ePay (ако имате електронна сметка в ePay)

С дебитна/кредитна карта Visa, MasterCard

С банков превод

6 Inst.23.18

 

6. Прочетете и се запознайте с условията за закупуване на билети. Поставяйки отметка означава, че сте съгласни и ги приемате.

7. Прегледайте още веднъж данните и натиснете бутона Към плащане.

Стъпки при видовете плащане

1. Заплащане на резервирани билети чрез ePay

Ако сте избрали да заплатите Вашите билети с ePay, плащането трябва да се извърши до 15 мин. след резервацията. С този метод на закупуване на билети ще получите на имейла си потвърждение за направеното плащане.

7 Inst.23.18

След това в рамките на 15 минути отново на имейла си ще получите и електронния билет с баркод, както и инструкции, в случай, че желаете да ползвате мобилно приложение, подходящо за Вашия телефон.

8 Inst.23.18

Ако в рамките на 30 минути не получите потвърждение за направеното плащане и електронен билет като прикачен файл, проверете в папка СПАМ. В случай, че не можете да откриете билетите, моля, влезте във вашия профил в сайта на Операта  и натиснете Поръчки, за да свалите и разпечатате Вашите електронни билети.

Моля, имайте предвид, че ePay.bg и EasyPay са различни методи на закупуване на билети. ePay.bg е електронен метод, а EasyPay е физически обект (офис). Не е възможно резервираните в сайта на Операта билети за плащане чрез ePay, да бъдат заплатени на касите на EasyPay.

Влизането в Операта се осъществява с разпечатан електронен билет с баркод, който се сканира на входа. Баркодът може да бъде сканиран и от екрана на Вашето мобилно устройство.

Препоръчваме Ви предварително да разпечатате Вашите електронни билети, ако не разполагате с интернет на телефона си.

  1. 1.      Заплащането на билетите чрез дебитна/кредитна карта Visa или MasterCard е аналогично на това чрез системата на ePay (виж точка 1)
  2. 2.      Заплащане на резервирани билети по банков път

Ако сте избрали този начин на заплащане на билетите, системата ще генерира номер на поръчката и на екрана ще се изпише информация как да я заплатите. Този информационен прозорец включва:

Титуляр на сметката: Софийска опера и балет

При банка: Обединена българска банка

BIC: UBBSBGSF

IBAN:BG51UBBS80023112429610

Основание за плащане: Тук впишете номера на вашата поръчка, генериран от системата.  

9 Inst.23.18

С този метод на заплащане в платежното нареждане трябва да напишете номера на поръчката.

Сумата трябва да постъпи в банковата сметка на Софийската опера и балет не по-късно от три дни след резервацията. В противен случай местата се освобождават и резервацията се анулира, дори и заплащането да е извършено.

Този метод на заплащане е възможен до 7 дни преди спектакъла.

Моля, имайте предвид, че евентуалните такси и комисиони за паричния трансфер от банките са за сметка на купувача. Ако сумата, постъпила в Софийската опера и балет, е по-малка от стойността на билетите, те няма да бъдат предоставени на купувача.

Може да получите Вашите билети от касата на Операта (гр. София, ул. Врабча № 1) най-рано 72 часа след заплащането им и най-късно 30 мин. преди началото на спектакъла, като предоставите платежната бележка с номера на Вашата поръчка.

В случай, че заявите плащане с Visa, MasterCard или ePay, но не платите по избрания начин, местата, които сте резервирали, ще бъдат освободени за нова продажба автоматично, след като изтече регламентирания срок от 15 мин. Тези места могат незабавно да бъдат закупени от друг. В такъв случай, ако направите банков превод с този номер на поръчката е възможно да заплатите за места, които са вече продадени и ние да не сме в състояние да Ви предоставим тези билети!

След изпълнението на горе посочените стъпки, вече имате билет за избрания от Вас спектакъл в Софийската опера и балет!

Какво следва?

 

Влизането в Операта се осъществява с разпечатан електронен билет с баркод, който се сканира на входа. Баркодът може да бъде сканиран и от екрана на вашето мобилно устройство.

10 Inst.23.18
11 Inst.23.18
12 Inst.23.18

 

Повече информация за престоя Ви в Софийската опера и балет може да намерите на Често задавани въпроси.

Новини и събития