Условия за купуване на билети през сайта www.operasofia.bg

Уважаема публика,

От началото на март 2013 г. е възможно заплащане на резервирани билети с дебитни и кредитни карти Visa, MasterCard чрез системата ePay.bg. При плащане с кредитни карти може да се начислява допълнителна такса, която е за сметка на клиента. Стойността на таксата се изчислява и показва на клиента преди извършване на плащането.

Плащането през ePay.bg се прекратява автоматично 72 часа преди спектакъла.

Заплащане на резервирани билети по банков път

С този метод на заплащане сумата трябва да постъпи в банковата сметка на Софийската опера и балет не по късно от три дни след резервацията. В противен случай местата се освобождават и резервацията се нулира дори и заплащането да е извършено. Този метод на заплащане се прекратява автоматично 7 дни преди спектакъла.

Таксите и комисионните за трансфера на парите от банките са за сметка на купуващия. Ако сумата, постъпила в Софийската опера и балет е по-малка от стойността на билетите, те няма да бъдат предоставени на купувача.

Процедура за online купуване на билет

1.Влезте в www.operasofia.bg. Ако нямате регистрация, се регистрирайте или посочете валиден e-mail адрес ако не сте регистриран потребител.

2.Kликнете върху връзката Билети срещу името и датата на спектакъла, който сте избрали.

3.Изберете места по плана на залата и натиснете бутона Резервиране.

4.Изберете Начин на заплащане. Натиснете бутона Потвърди.

5.Прегледайте още веднъж данните и натиснете бутона Плащане.

6.Ако сте избрали плащане чрез ePay.bg, плащането трябва да се извърши до 15 мин. след резервацията. С този метод на закупуване на билет ще получите потвърждение за заплащане и разписка за платен електронен билет с баркод.

Влизането в Операта се осъществява с разпечатана разписка платен електронен билет с баркод, който се сканира на входа.

7.При избор на плащане по банков път,  трябва да бъдe извършено  превеждане на парите към сметката на Софийска опера и балет: IBAN: BG51UBBS80023112429610             BIC: UBBSBGSF

До 72 часа след резервирането им като в платежното нареждане трябва да се напише номера на поръчката.  При този начин на заплащане на билет системата ще генерира номер на поръчката и на екрана се изписват данните за плащане. Номерът на поръчката се запазва и, за да се представи на Билетната каса на СОБ при получаване на билетите.

Платените по този начин билети могат да се вземат от касата на операта най-рано 72 часа след заплащането им и най- късно 30 мин. преди началото на спектакъла.

8.Билети може да закупите чрез системата за разплащане ePay.bg вече и от вашите мобилни устройства.

9.Баркодът за вход може да бъде сканиран и директно от вашето мобилно устройство.

10.Ако срещу датата на спектакъла няма бутон Билети, продажбата още не е започнала или вече е прекратена. Три дни преди спектакъла автоматично се преустановява продажбата през сайта на Софийската опера и балет. Цената на билетите, закупени през сайта е само редовна съгласно ценовия план на спектакъла.

11.Максималният брой места, който може да се заплати online е 8.

12.Ако срещу датата на спектакъла няма бутон Билети, продажбата още не е започнала или билетите са изчерпани.

13.Три дни преди спектакъл се преустановява продажбата на билети през сайта на Софийската опера и балет.

14.Цената на билетите, закупени през сайта е само редовна, съгласно ценовия план на спектакъла.

Закупените онлайн билете не се презаверяват.

Новини и събития