БНР, Алегро виваче - Рапортаж на Росица Кавалджиева от премиерата на ''Парсифал'' от Вагнер (публикувано на 06.07.17 в 19:27)
05 юли 2017

БНР, Алегро виваче - Рапортаж на Росица Кавалджиева от премиерата на ''Парсифал'' от Вагнер (публикувано на 06.07.17 в 19:27)

Рапортаж на Росица Кавалджиева от премиерата на ''Парсифал'' от Вагнер (публикувано на 06.07.17 в 19:27):

Първият "Парсифал" на българска сцена -поезия във всеки детайл

След тетралогията "Пръстенът на нибелунга" и "Тристан и Изолда" директорът на Софийската национална опера и балет проф. Пламен Карталов има основание за високо самочувствие на режисьор, доказал, че Вагнер у нас може да бъде поставян успешно, на европейско ниво.

На 4 юли за първи път в България беше представена операта "Парсифал" - една от най-красивите и взискателни творби на Рихард Вагнер. В премиерния състав публиката аплодира солистите Костадин Андреев, Радостина Николаева, Ангел Христов, Атанас Младенов, Петър Бучков, хора и оркестъра на Софийската национална опера с диригент Константин Тринкс (Германия).

Каква невероятна красота! Класа! Поезия във всеки детайл на сцената. Какви идеи! Всички те правят така, че донасят с лекота до сърцето на зрителя голямото послание - спасение чрез състрадание - това сподели в пряк репортаж от премиерата Росица Кавалджиева.


http://bnr.bg/post/100850210/parviat-parsifal-na-balgarska-scena-poezia-vav-vseki-detail