БНР - ЗАПОЧНА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ ЗА "ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ" В БЕЛОГРАДЧИК
11 апр 2017

БНР - ЗАПОЧНА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ ЗА "ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ" В БЕЛОГРАДЧИК

Билетите за летния фестивал "Опера на върховете- Белоградчишки скали", който се провежда в Белоградчик, вече са в продажба, съобщават от Общината. Цената за оперните спектакли е от 30, 40, 50, 60 и 80 лв., за балетните спектакли – от 20, 30, 40, 50 и 60 лв., а за фестивалната импресия „Вагнер Магура – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” – 80 лв., включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“. Билетите може да се закупят в Туристически информационен център - Белоградчик, в МОЛ Видин, на касата на Софийска опера и балет(София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg.

Представленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20.00 ч., а тези в пещера „Магурата“ -  в 11.00 ч.

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания ще бъде забранено придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където ще е разположена сцената на летния оперен фестивал, допълват от Общината. За тази цел е осигурен транспорт - автобуси на фирма "Алексиев", които ще се движат регулярно по маршрут от центъра - сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само пътници, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден.

За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които ще тръгват в 17.30 ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогарата.

Програмата и актуална информация за фестивала са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на Община Белоградчик.

http://bnr.bg/vidin/post/100818399/zapochna-prodajbata-na-bileti-za-opera-na-varhovete-belogradchishki-skali