БНР, Автор: Даниела Бенишева - Надя Кръстева: Винаги съм искала да стана певица, но не да бъда известна
01 фев 2017

БНР, Автор: Даниела Бенишева - Надя Кръстева: Винаги съм искала да стана певица, но не да бъда известна

Тя пише стихове и рисува, но тези занимания са за отмора в часовете, когато се усамотява. Всъщност е оперна певица със завидна кариера. През 2002 г. е открита от директора на Виенската опера Йоан Холендер, който вижда в нея Кармен. Надя Кръстева е българското мецосопрано, което вече повече от петнайсет години пее на най-известните сцени в света, като повече от десет е свързана с Виенската щатсопера.

В професията си работи напълно отдадено. Казва, че никога не е мечтала да бъде известна, да се говори за нея, да бъде в центъра на вниманието. Напротив, предпочита да бъде инкогнито, да си свърши работата и да се прибере вкъщи. Категорична е, че е човек на вглъбяването, на усамотението и преживяването на чувства и емоции. Професията й налага обаче да пътува много, затова с любов и тъга си спомня времето - десет години, в които е работила само във Виенската опера. Тази сцена, заедно със Старозагорската и до днес остават за нея любими.

За ролята на Далила, за връщането на софийска сцена, за полезния стрес, както и за предстоящите ангажименти - чуйте какво сподели Надя Кръстева.