БНР, Автор: Лилия Герчева - Оперните "Концерти за бебоци" вече са на три
18 яну 2017

БНР, Автор: Лилия Герчева - Оперните "Концерти за бебоци" вече са на три

Поредицата "Концерти за бебоци" на Софийската опера и балет празнува третия си рожден ден. Тази инициатива стана хит в програмата на първия ни оперен театър.

Режисьорът Юлия Кръстева, която гостува в ефира на Радио София по повод събитието, отбеляза, че желанието на творците е да запознаят отрано децата с това изкуство и след години да се превърнат в част от ревностната публика на Софийската опера.

Концертите - всeки петък, събота и неделя от 11.00 ч., са за най-малките - от 0 до 3 години. Целта е от най-ранна възраст децата да се приобщават към класическата музика. Чрез емоционални подходи на въздействие върху сетивата се търси активизиране и стимулиране на умственото, интелектуалното и емоционалното израстване на малките.

Концертите са в среда, близка до обичайната за децата - те са настанени удобно върху възглавници на пода и в компанията на своите майки, татковци, баби, дядовци или каки и батковци в продължение на около 60 минути. Слушат любими детски песнички, вокални и инструментални откъси от класически произведения. Концертите са в две части, с малък антракт.



http://bnr.bg/sofia/post/100785129/opernite-koncerti-za-beboci-veche-sa-na-tri