/Пенка Момчилова, БТА/ - БИЛЕТИ НА ПОЛОВИН ЦЕНА ПРЕДЛАГА СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ НА ИМЕННИЦИТЕ ПО СЛУЧАЙ ИВАНОВ ДЕН И ЙОРДАНОВ ДЕН
05 яну 2017

/Пенка Момчилова, БТА/ - БИЛЕТИ НА ПОЛОВИН ЦЕНА ПРЕДЛАГА СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ НА ИМЕННИЦИТЕ ПО СЛУЧАЙ ИВАНОВ ДЕН И ЙОРДАНОВ ДЕН

По случай светлите християнски празници Йордановден (6 януари) и Ивановден (7 януари) Софийската опера и балет предлага специална отстъпка на всички именици и на онези, които ги обичат и искат да ги изненадат с нещо по-специално, като посещение на оперен или балетен спектакъл, съобщават от трупата.

Всеки втори купен билет от и за именик до края на януари ще е на половин цена за всички оперни и балетни представления. Предложението е валидно само на касата на Софийската опера и балет за билети от 40, 30, 25 и 20 лв.

През първия месец на новата година театърът предлага букет от любими заглавия от оперния и балетния репертоар. Началото е с двата спектакъла на класическия балет "Лешникотрошачката" от Чайковски на 6 и 7 януари от 19.00 ч.

На 7 януари от 11.00 ч. за последен път през сезона може да се види коледният шедьовър на Джан-Карло Меноти "Амал и нощните посетители".

Само на 13 и 14 януари от 19.00 ч. и на 15 януари от 16.00 ч. ще бъде представена постановката на Уго де Ана на операта "Норма" от Винченцо Белини. В главната роля се редуват Габриела Георгиева, Цветана Бандаловска и италианското сопрано Фиоренца Чедолинс. Като Адалджиза публиката ще чуе мецосопраното от Италия Дилета Скандюци. Костадин Андреев дебютира в ролята на Полионе.

В балета на Чайковски "Спящата красавица" на 20 и 21 януари от 19.00 ч. като принц Дезире гостува двукратният лауреат на Международния балетен конкурс във Варна, канадецът от китайски произход Ю Ши. В ролите на Фея Люляк и Фея Карабос за първи път ще излязат Венера Христова и Дарина Бедева. 

На 22 януари от 16.00 ч. е представлението на операта "Ловци на бисери" от Жорж Бизе. Френският репертоар е застъпен с още едно заглавие през януари - "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс с гостуващите Надя Кръстева (Далила) и Даниел Магдал (Самсон). Спектаклите са на 27 и 28 януари от 19.00 ч. и на 29 януари от 16.00 ч.

/ПП/

София, 4 януари /Пенка Момчилова, БТА/