dariknews.bg - "Набуко" ни превзема на внушителна сцена пред „Св. Александър Невски"
17 юли 2016

dariknews.bg - "Набуко" ни превзема на внушителна сцена пред „Св. Александър Невски"

„Набуко" ще превземе София следващата седмица с внушителна сцена до патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". Шест дни гости и граждани на столицата ще могат да се насладят на изпълнението на едно от най-известните произведения на Джузепе. „Операта на площада" ще събере близо 1500 зрители на всяко представление.

Огромна сцена с 40-метрова дължина, наподобяваща формата на свитък, Стълба към небето, завършваща с ръцете на Моисей, и пирамидална конструкция, показваща 4-етажните градини на Семирамида, са част от декорите за премиерата на „Набуко". Участие в нея ще вземат имена като Владимир Стоянов, Зарко Рангелов, Росен Ненчев, Габриела Георгиева и още от популярните ни действащи лица. Диригент ще бъде Михаил Синкевич, а по време на шестте представления ще има знаменити певци от пет държави.

"Това място го избрах заради интимността на драмата, която Абигаиле носи в сърцето си, влюбена в своя покровител, който всъщност отдава сърцето си, но след това й изневерява. Тя иска да го убие, но му прощава и тръгва по тази стълба към небето, която ще видите в края на спектакъла и ще разберете докъде стига. Там я спират ръцете на Моисей, който я благославя със своите божи заповеди", разказа Пламен Карталов, който освен директор на Софийската опера и балет, е и режисьор на спектакъла.

Датите, на които ще се проведе „Набуко" - „Опера на площада", са 23-и,24-и, 28-и,29-и и 30-и юли от северната страна на храма „Св. Александър Невски", началото на всеки концерт е в 21:00 ч., а премиерата е посветена на юбилейните 125 години Софийска опера и балет.




Връзка към публикацията