Известният баритон Венцеслав Анастасов ще пее в "Атила" на софийска сцена - в.24часа
20 ное 2015

Известният баритон Венцеслав Анастасов ще пее в "Атила" на софийска сцена - в.24часа

На 22 ноември в Софийската опера и балет предстои премиерата на прочутата в цял свят опера на Верди „Атила”. Операта е посветена на нашествието на хуните в Италия и разрушението й в средата на 5 век. В ролята на римския градоначалник Ецио гостува известният баритон Венцеслав Анастасов.

Преди години в Софийската опера и балет Венцеслав Анастасов изпълни блестящо ролята на Санчо Панса в „Дон Кихот” , заедно с прочутия си в цял свят брат Орлин Атанстасов, който се изяви като Дон Кихот в едноименната опера.

За ролята си на Ецио Венцеслав Анастасов споделя:
„Много благодарна вердиева роля с красива кантилена и много героичен характер. Една от ролите който съм имал щастието да пея в Италия, а именно в театро „ Реджо ди Парма” и „Театро Верди” в Триест , където пяхме заедно с брат ми Орлин.

Заедно бяхме и на премиерата на постановката на Софийска Опера на сцена на вековете на Царевец през 2011 г. Чувствам Ецио много мой.

Ние, певците, сме войни. Нашето искуство е свързано с военна дисциплина. Минаваме през много битки. До голяма степен го правим, заради удовлетворението от сцената. Желанието за борба и победа. Досущ римски генерали. Самоотверженост, жертвоготовност, доблест, алтроизъм... все качества, нужни за горенето на сцената.

Срастваме се с изкуството както римските войни с битките. Можем само да сме благодарни на съдбата.”

Пред Венцеслав Анастасов предстоят нови творчески изяви , заедно с брат му Орлин Анастасов на българските и международните сцени.

връзка към публикацията