ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, МАЕСТРА КАБАИВАНСКА!
15 дек 2014

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, МАЕСТРА КАБАИВАНСКА!

На рождения си ден оперната прима подготвя галаконцерта си на 18 декември в НДК

На 15 декември 2014 г. голямата оперна актриса Райна Кабаиванска празнува своя 80-годишен юбилей. Поредицата от събития в нейна чест, които продължиха през цялата година, ще завършат с юбилейния благотворителен галаконцерт „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“. Концертът ще се състои на 18 декември 2014 г. от 19 часа, в Зала 1 на Националния дворец на културата с оркестъра на Софийската опера и балет. под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

Организатори на галаконцерта „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ са Нов български университет, съвместно със Софийската опера и балет и Националния дворец на културата. Събитието се провежда със специалната подкрепа на Столична община, фондация „Америка за България“, „Фантастико“, Алфа банк – дългогодишни приятели на майсторските класове на Райна Кабаиванска. Юбилейната година на Райна Кабаиванска е под патронажа на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев.

През цялата 2014 г. продължиха събитията, свързани с юбилея на голямата оперна прима. През септември в Софийската опера и балет се проведе XIV-ят Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска. Също през септември беше открита голяма изложба, посветена на световната кариера на Райна Кабаиванска. През декември e представянето на нов аудиодиск с непознати изпълнения на оперната прима.

Концертът, с който ще бъде отпразнуван рожденият ден на Райна Кабаиванска, ще въведе в разцвета на оперното изкуство не само за миг, но и ще осигури на публиката да получи онова, което най-много ще желае след падането на завесата – да стане част от успеха на Школата Кабаиванска. Периодично в различни спектакли на Софийската опера и балет участват певци от школата на Кабаиванска.

Средствата от всеки закупен билет ще подкрепят следващото поколение млади оперни певци и каузата на Райна Кабаиванска да дарява своя опит и талант.  

Билетите за юбилейния благотворителен галаконцерт „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ се предлагат в мрежата на Eventim и на касите на НДК.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/rana-kabaibanska-sofia-national-palace-of-culture-hall-1-350949/event.html