Фестивалът „Опера в парка” ще има шесто издание през 2015 година
18 ное 2014

Фестивалът „Опера в парка” ще има шесто издание през 2015 година

Вече се работи над шестото издание на летният фестивал  „Опера в парка”, което предстои през 2015 г.  Фестивалът се провежда по инициатива на директора на Софийската опера и балет – академик Пламен Карталов,  с любезното съдействие на Столичната община, под патронажа на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова,  с партньорството на Националната военна академия „Г. С. Раковски” и ОББ.

„Опера в парка” се радва на силен интерес и присъствие от малки и големи, обединени от любовта си към към класиката.

През 2015 година фокусът на "Опера в парка" ще е върху класическата опера и класическия балет.  Ще бъде представена и операта „Пепеляшка” от Джоакино Росини.

Любителите на балета ще могат да гледат най-нашумялите балети, като  „Жизел” от Адолф Адам, "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис, „Кармен” и „Рапсодия в синьо” –  по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин.

Детската част на фестивала започва успоредно с представленията за възрастни - от 12 юни и ще продължи до 28 юни. Тя включва любими детски опери и мюзикъли като "Хензел и Гретел" от Енгелберт Хумпердинк, "Мечо Пух" от Андрей Дреников,  „Бременските музиканти” от Александър Владигеров, "Червената шапчица" от Александър Владигеров, "Козелът Сърдитко" от Юли Дамянов и "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт.

Представленията за деца са от 11 часа, а за възрастни  от 20 часа.